hacamatetlik

Hacamatın Faydaları

Hacamatın Faydaları

Hacamatın faydası vücudun sekteye uğramış kan ve enerji dolaşımını açmasıyla olmaktadır. Bir benzetmeyle izah edecek olursak, arıza yapmış bir araçtan dolayı trafiğin kilitlendiği bir kavşak düşünelim, bir çekici ile arızalı aracın yoldan alınması işlemi hacamatın teknik yönüne bir örnek olacaktır.
Hacamat uygulama noktaları, vücutta kan ve bio enerji akışının yoğunlaştığı stratejik noktalardır. Buralarda trafiği tıkayan pıhtı ve toksinlerin alınması kişiyi çok rahatlatmakta, dolaşımın açılmasıyla hastalıklar tedavi olmaktadır.
Hacamatın birinci hikmeti  peygamberimizin (s.a.v.) sünneti olması ve Mirac’ta verilmiş olmasıdır.Onun herbir sünnetine uymanın ne kadar makbul olduğu hepimizce bilinmektedir.
Biz tabii ki işin tıbbi yönüne bakacak olursak önce hacamat (kan aldırmak) damardan değildir. Kan bağışı ile hacamat tamamen değişik iki yöntemdir.
Hacamat vakum usulu ile vücudun çeşitli yerlerinden kan almaktır. Damardan değil. Hacamatla vücuttta fazla kan kalp ve beyin sektelerine, sinirsel rahatsızlıklar, allerji gibi bir çok hastalığa sebep olmaktadır.
Hacamatla; işte bu fazla kan ve deri altındaki kirli kanlar dışarı çıkartılır. Deri altındaki kılcal damarlardan kan dolaşımı normal dolaşıma nazaran daha yavaş yürüdüğünden dolayı yıllarca bı kanlarda temizlenmeme oranı artar.
Bu sebepten dolayı vücutta çeşitli rahatsızlıklar (baş ağrısı, bel ağrısı, diz ağrısı, uyuşukluk, tembellik, ağırlık, v.s) baş gösteriri. Hacamat ile deri altındaki bu rahatsızlıklara sebep olan kan dışarı çıkartılarak kanın rahatça dolaşması sağlanmış olur.
Londra Milli Hastanesinde ve Kopenhag Kraliyet hastanesinde hacamat’la ilgili Tıbbi araştırmalar yapıldı. Araştırmalar neticesinde kirli kan alınca, koyu kanı bulunan hastaların beyinlerinden geçen kan akışı hızlandığı, kanın incelmesiyle, kandaki alyuvar yoğunluğunun azaldığı, hemoglobin seviyesinin düştüğü, böylece kalbin beyne daha rahat pompalama yaptığı tespit edildi. Ayrıca araştırmalarda, kan akışının artmasıyla insanın ataklığının da fark edilir derecede arttığı görüldü. Hastalıklara karşı kan aldırmanın koruyucu bir rol oynayabileceği bu araştırmalarda ortaya çıktı.
Emilerek biriken kanın vücudun dışına çıkarılma esnasında hasta hücre parçalanır ve prostaglandin (Vücutta doğal olarak üretilen bir grup yağ asitleridir ve hormonlara benzer şe­kilde hareket ederler.) maddesi ortaya çıkar.
Bu madde parçalanma ve hasta hücrenin dışarı çıkması esnasında ağrı hissettirir; Hacamattan hemen sonra bu madde çıkarıldığından birçok ağrı yok olur.
Kortizonun (Kortizon, yerinde, uygun doz ve sürelerde kullanıldığında hayat
kurtaran, ama elbette bazıları ölümcül, pek çok yan etkileri de olan
bir ilaçtır.) sırlarından birtanesi onun ağrıyı kesme kuvvetidir.
hücreyi kontrol altına alarak prostaglandin maddesinin çıkmasını engeller ve acı anında kesilmiş oluyor
Bu özelliğinden dolayı kortizon “tıbbi sihir” olarak adlandırılmaktadır. Ne var ki hasta hücrenin parçalanmasına engel olmak vücudun tabiatına aykırıdır.
Zira sayısız zararlara sebep olmaktadır. Hacamat ise vücutta kalarak atılmadığı müddetçe ciddi hastalıklara sebep olan atıkları herhangi bir zarar vermeden çıkarmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder